Het juiste vervoerbewijsvoor u geselecteerd. Dat vinden wij logisch.
2 vrouwen wachten op bus

Buurtbus

In het hele Syntus gebied rijden buurtbussen. De buurtbus rijdt een vaste route volgens een vaste dienstregeling en wordt gereden door vrijwilligers met een 8 persoons-busje. Er zijn geen staanplaatsen in de buurtbus.

Hieronder vindt u een overzicht van de vervoerbewijzen die geldig zijn in de buurtbus onderverdeeld per regio. De voorwaarden verschillen namelijk in Twente, Overijssel en Gelderland.

Buurtbus Twente

De buurtbus in Twente heeft een eigen buurtbuskaartje. Met dit kaartje kan alleen gereisd worden in de buurtbus waar het kaartje, bij de chauffeur, gekocht is. Een overstap is dus niet mogelijk. Het buurtbuskaartje kost € 1,50 per rit (tarief 2016).

In alle buurtbussen van Syntus in Twente is het mogelijk om met uw OV-chipkaart te reizen. Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in de reguliere buslijnen, zijn ook geldig in de buurtbus. Eventuele leeftijdskorting wordt automatisch berekend. Syntus Sterabonnementen en Syntus Trajectkaarten zijn niet geldig in de buurtbus in Twente.

Kinderen t/m 3 jaar mag u gratis meenemen.

Buurtbus Veluwe

De buurtbus in de Veluwe heeft een eigen buurtbuskaartje. Met dit kaartje kan alleen gereisd worden in de buurtbus waar het kaartje, bij de chauffeur, gekocht is. Een overstap is dus niet mogelijk. De prijzen van het buurtbuskaartje (tarief 2016) zijn:

  • 1 rit reductie € 1,50 (van 4 t/m 11 jaar en 65 jaar en ouder)
  • 1 rit voltarief € 2,20 (van 12 t/m 64 jaar)
  • 10 ritten reductie € 9,50 (van 4 t/m 11 jaar en 65 jaar en ouder)
  • 10 ritten voltarief € 16,00 (van 12 t/m 64 jaar)

In alle buurtbussen van Syntus in de Veluwe is het mogelijk om met uw OV-chipkaart te reizen. Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in de reguliere buslijnen, zijn ook geldig in de buurtbus. Eventuele leeftijdskorting wordt automatisch berekend.

Kinderen t/m 3 jaar mag u gratis meenemen.

Buurtbus Midden-Overijssel

De buurtbus in Midden Overijssel heeft een eigen buurtbuskaartje. Met dit kaartje kan alleen gereisd worden in de buurtbus waar het kaartje, bij de chauffeur, gekocht is. Een overstap is dus niet mogelijk. De prijzen van het buurtbuskaartje (tarief 2016) zijn:

  • 1 rit reductie € 1,30 (van 4 t/m 11 jaar en 65 jaar en ouder)
  • 1 rit voltarief € 2,00 (van 12 t/m 64 jaar)
  • 10 ritten reductie € 8,60 (van 4 t/m 11 jaar en 65 jaar en ouder)
  • 10 ritten voltarief € 14,60 (van 12 t/m 64 jaar)

In de buurtbussen van Syntus in Midden Overijssel kunt u niet reizen met uw OV-chipkaart.
De OV-studentenkaart en de OV-jaarkaartkaart zijn echter wél geldig, deze moet u dan tonen aan de chauffeur van de buurtbus.


Kinderen t/m 3 jaar mag u gratis meenemen.


Proef met OV-chipkaart op buurtbuslijn 591

In de buurtbus van Dalfsen naar Nieuwleusen (lijn 591) loopt een proef met de OV-chipkaart. Hier kunt u wel gebruik maken van de OV-chipkaart. Alle OV-chipkaart producten die geldig zijn in de reguliere buslijnen, zijn hier ook geldig.