Wij brengen u veiligheen en terug.
Kinderen in bus

Belangrijkste wijzigingen
dienstregeling 2016

De nieuwe dienstregeling van Syntus Gelderland, Syntus Overijssel en Twents gaat in op zondag 13 december 2015.

Hieronder vindt u per vervoergebied de belangrijkste wijzigingen.

Twente

De belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling van Syntus Twente zijn:

 • Lijn 9 Hengelo station – Universiteit Twente – Enschede station gaat elke 10 minuten en in de spits zelfs elke 5 minuten rijden.
 • In Enschede rijden de lijnen 1, 2, 3 en 9 gedurende alle vakantieperiodes een 15-minuten dienst.
 • In Enschede wordt op lijn 2 (Helmerhoek – Deppenbroek) vanaf 14.00 uur in plaats van 16.00 uur een 10-minuten dienst gereden. Hierdoor ontstaan betere aansluitingen op lijn 1 en 3.

Klik hier voor de overige wijzigingen.

Klik hier voor een overzicht van de folders per lijn en de lijnennetkaarten.

Veluwe

De belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling van Syntus Gelderland zijn:

 • Lijn 8 in Apeldoorn (Station - Zuidbroek) gaat weer de snelle route rijden via de Sluisoordlaan.
 • Lijn 9 is een nieuwe lijn die het tijdelijke winkelcentrum Anklaar bedient en rijdt via de Laan van Zevenhuizen, de Fauststraat en de Anklaarseweg van en naar Zuidbroek. Deze lijn rijdt de huidige route van bus 8.
 • Lijn 85 tussen Ede en Veenendaal rijdt ’s middags in verband met de drukte iedere 15 minuten.
 • De vraagafhankelijke dienst Kolibrie rijdt in Harderwijk een halfuurdienst in plaats van een uurdienst. Lijn 85 wordt in de avonduren een Kolibrie. Lijn 104 wordt op zaterdag een Kolibrie en dit geldt op zondag voor lijn 507.
 • Lijn 200 van Nunspeet via Elburg naar Zwolle gaat dezelfde route rijden als lijn 100. Hierdoor hebben de scholieren van het Nuborgh College een betere aansluiting op hun lestijden.
 • In Zwolle rijden lijn 200 en lijn 202 via de Blaloweg. Hierdoor kunnen leerlingen van het Deltion en Cibap in- en uitstappen bij de halte Katerdijk/Blaloweg. De halte Katerdijk in Zwolle vervalt voor alle lijnen.

Klik hier voor de overige wijzigingen.

Klik hier voor een overzicht van de folders per lijn en de lijnennetkaarten.

Midden-Overijssel

De belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling van Syntus Overijssel zijn:

 • Lijn 2 en 4 rijden in Zwolle niet meer door dezelfde wijken. De twee lijnen zijn losgekoppeld voor een betere en snellere route vanaf het station door de wijken Holtenbroek, Ittersumerbroek en AA-landen, om vervolgens via dezelfde route weer terug te rijden naar het station.   Lijn 4 van Deventer via Schalkhaar naar Raalte wijzigt om het Carmel College beter te kunnen bedienen.
 • Lijn 6 van het station in Deventer naar Colmschate Zuid v.v. rijdt via de Grote Ratelaar. Dit zorgt samen met lijn 1 voor meerdere en snellere verbindingen van en naar het station.
 • Lijn 165 (Deventer – Raalte) rijdt op het station door als lijn 7 naar bedrijventerrein Kloosterlanden en lijn 7 rijdt vanaf Kloosterlanden door als lijn 165 naar Raalte. Hierdoor hoeven reizigers niet meer over te stappen op het station en kunnen meer reizigers gebruik maken van deze lijn. Dit betreft een aanzienlijke verbetering omdat er meer aansluitingen mogelijk zijn en er een directe verbinding ontstaat met het bedrijventerrein Kloosterlanden. Ook zijn de aankomst- en vertrektijden van lijn 165 aangepast aan de vertrektijden van de stadsdienst in Deventer, zodat er betere aansluitmogelijkheden zijn.

Klik hier voor de overige wijzigingen.

Klik hier voor een overzicht van de folders per lijn en de lijnennetkaarten.

Vragen?Bel Klantenservice 088 - 033 13 60 24/7 bereikbaar