Wij brengen u veiligheen en terug.
Vrouw stapt uit trein, 2 oudere mensen zitten op het perron
Geplaatst op: 4-8-2015

Syntus overhandigt 35 nieuwe buurtbussen aan buurtbusverenigingen Veluwe en Midden-Overijssel

Buurtbus, nieuw, Gelderland, Overijssel, Mercedes

Vandaag, dinsdag 4 augustus, heeft Syntus de sleutels van 35 spiksplinternieuwe buurtbussen feestelijk uitgereikt aan de buurtbusverenigingen op de Veluwe en in Midden-Overijssel. Een bijzonder moment, want nooit eerder werden zoveel nieuwe buurtbussen tegelijkertijd aan deze buurtbusverenigingen overhandigd.

Normaalgesproken vindt vervanging van de buurtbussen plaats als deze 6 jaar oud zijn of de stand van 500.000 km hebben bereikt. De looptijd van de meeste oude bussen van Syntus was inmiddels verlopen en de bussen hadden veel kilometers gemaakt. Syntus heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en heeft, om grote gebreken te voorkomen, besloten alle buurtbussen in Midden-Overijssel en op de Veluwe tegelijkertijd te vervangen.

De nieuwe buurtbussen zijn van het type Mercedes Sprinter. Betrouwbare voertuigen die reizigers comfortabel zullen gaan vervoeren. De keuze voor dit type buurtbus is samen met vertegenwoordigers van de verschillende buurtbusverenigingen gemaakt.

René Nekkers, Concessiemanager bij Syntus, is ontzettend blij met de nieuwe buurtbussen. “Met deze mooie nieuwe bussen kunnen onze chauffeurs van de buurtbusverenigingen reizigers zorgeloos en veilig van A naar B vervoeren. Alle buurtbuschauffeurs zijn vrijwilligers waar we ontzettend blij mee zijn. Wij wensen ze vele fijne kilometers toe.”

Bij de feestelijke uitreiking waren naast de buurtbusverenigingen ook vertegenwoordigers aanwezig van Mercedes-dealer Wensink, carrosseriebouwer VDL, de provincies Gelderland en Overijssel en Syntus.